بین آشپز‌ها معروف است كه مرغ غذایی همه كاره است. در انواع و اقسام غذاهای ایرانی، فرنگی، چینی و هندی از مرغ استفاده می‌شود و مدل‌های پخت آن بسیار متنوع است.

برترین مجله اینترنتی ایران
مجله زندگی ایده آل - الناز دیمان: بین آشپز‌ها معروف است که مرغ غذایی همه کاره است. در انواع و اقسام غذاهای ایرانی، فرنگی، چینی و هندی از مرغ استفاده می‌شود و مدل‌های پخت آن بسیار متنوع است. از مرغ حتی می‌توان در سالاد، سوفله و گراتن استفاده کرد. یکی از لذیذ‌ترین روش‌های پخت این ماده غذایی، گریل کردن است.

لاله صبوری و همسرش، پویا قاسمی و دختر کوچک‌شان نورا، ‌مهمان این شماره ایده‌آل شدند و باهم در مورد غذای مورد علاقه‌شان، مرغ گریل شده و نحوه پخت این غذا و آشپزی‌های مشترک‌شان گپ زدیم. صبوری انواع روش‌های پخت مرغ را امتحان کرده و معتقد است بهترین روش برای پخت مرغ همان روشی است که قدیمی‌ها داشتند. صبوری همچنین غذاهای تهیه شده با مرغ را مناسب ماه رمضان می‌داند و باغذاهایی مانند زرشک پلو با مرغ و مرغ گریل شده از ‌مهمانانش در ماه رمضان پذیرایی می‌کند.

فوت و فن های آشپزی با لاله صبوری

مدل مامان‌های قدیمی غذا می‌پزم

یکی از مزایای مرغ این است که روش‌های پخت آن واقعا متنوع است. روش‌های معمول آن را می‌توانیم در منزل درست کنیم و مدل گریل شده یا کباب را هم می‌توان به راحتی در پیک‌نیک‌ها و خارج از منزل درست کرد. در روش خانگی که مدل ساده پخت مرغ است، من کاملا به روش‌های سنتی وفا دارم. در کل من مدل مامان‌ها غذا می‌پزم و غذا پختن را هم از مادرم یاد گرفته‌ام. در این روش از سبزیجات معطر، فلفل دلمه و پیاز مفصل استفاده می‌کنم و ابتدا مرغ را سرخ می‌کنم و بعد با آب خیلی کم و شعله ملایم آن را می‌پزم. اصولا از زودپز و ماکروویو برای پخت مرغ استفاده نمی‌کنم و حتما هم در پایان از ادویه و به خصوص زعفران استفاده می‌کنم.

روش باربیکیو مرغ هم که جان می‌دهد برای پیک‌نیک (می‌خندد). البته ما در خانه هم زیاد این غذا را درست می‌کنیم. در این مدل پخت مرغ مواد و ادویه‌هایی که مرغ در آنها قرار می‌گیرد خیلی مهم است. این مواد نباید آنقدری باشد که مزه خود مرغ از بین برود. من از پیاز و زعفران و کمی فلفل سیاه و آبلیمو استفاده می‌کنم و همان‌طور که گفتم سعی می‌کنم به اندازه‌ای از ادویه‌جات استفاده کنم که طعم مرغ عوض نشود.

نورا: من زرشک‌پلو با مرغ را خیلی دوست ندارم اما باربی کیو مرغ خوشمزه است.

پویا قاسمی: غذاهایی که همسرم با مرغ درست می‌کند، خیلی متنوع و خوشمزه است. مرغ را به شیوه‌هایی مختلف می‌توان پخت. روش پخت مرغ مهم است؛ مثلا بعضی‌ها مرغ را داخل آب می‌اندازند و کمی پیاز اضافه می‌کنند و مرغ را آبپز می‌خورند ولی ما این روش پخت مرغ را دوست نداریم.

لاله صبوری: آشپزی پویا خوب است و همیشه هم ایده‌های خوبی برای طبخ غذاها دارد.

پویا قاسمی: گاهی هم فقط فضولی می‌کنم (می‌خندد). کلا روش‌های پخت مرغ چندان سخت نیستند. من هم زرشک پلو با مرغ و خوراک مرغ که با سبزیجات و سیب زمینی پخته می‌شود را بلدم و خیلی هم دوست دارم.

گوشت مرغ ضدسرطان است


گوشت مرغ یکی از سالم‌ترین منابع گوشتی است که پروتئین فراوانی دارد. همچنین گوشت مرغ به‌خاطر داشتن سلینوم یک ماده ضدسرطان محسوب می‌شود. گذشته از اینکه کلا گوشت‌های سفید سالم‌تر هستند، افرادی که رژیم غذایی لاغری دارند، می‌توانند با خیال راحت بخش سینه مرغ را که بسیار کم چرب است، به روش‌های مختلف پخت و میل کنند. در جایی خواندم سینه مرغ حتی برای کاهش کلسترول و فشار خون هم موثر است.

فوت و فن های آشپزی با لاله صبوری

دستیاران آشپزی من

به نظرم در کنار غذاهای مرغی و گریل مرغ معمولا نوشابه‌هایی مثل کولا خوشمزه است. البته من کمتر از این نوع نوشیدنی استفاده می‌کنم و سعی می‌کنم بچه‌ها هم کمتر بخورند ولی در این تلاش چندان موفق نیستم (می‌خندد). پیشنهادم برای نوشیدنی کنار این غذا لیموناد یا موهیتو است. خودم هم بیشتر از همین نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنم.

چندان اهل شیرینی و دسر‌های شیرین نیستم امادر ‌مهمانی‌ها از ژله و بستنی برای دسر استفاده می‌کنم که فکر می‌کنم برای این غذا هم مناسب است. ژله را در خانه معمولا نورا درست می‌کند و در این کار حرفه‌ای شده است (می‌خندد).

نورا: ژله را خیلی دوست دارم و درست کردنش را یاد گرفته‌ام. ژله هلو و توت فرنگی راخیلی دوست دارم. ژله‌ها را تزئین هم می‌کنم.

لاله صبوری: نورا کلا خیلی اهل آشپزی است و موقع آشپزی به من کمک می‌کند و حتی پیشنهادهای جالب و جدید می‌دهد.

نورا: دستپخت مامانم خوب است اما من دستپخت مامان بزرگم را بیشتر دوست دارم.

لاله صبوری: دخترم همیشه آبرو داری می‌کند (می‌خندد).

پویا قاسمی: دستپخت همسرم فوق‌العاده است و من همه غذاهایی که می‌پزد را دوست دارم.

لاله صبوری: تازه خیلی هم کمک می‌کند (می‌خندد). مثلا من همه مواد لازانیا را آماده می‌کنم و پویا آنها را فقط روی هم می‌چیند و بعد هم سر میز شام می‌گوید: «من غذا را درست کرده‌ام» (می‌خندد).

پویا قاسمی: خب فوت آخر مهم است (می‌خندد).

فوت و فن های آشپزی با لاله صبوری

 از مرغ سبز استفاده کنید

ما برای طبخ مرغ حتما از مرغ‌های سبز یا ارگانیک استفاده می‌کنیم. این مرغ‌ها به روش‌های سالم‌تری پرورش پیدا کرده‌اند و برای رشد دانه و تغذیه ارگانیک داشته‌اند. این نوع مرغ در بسیاری از فروشگاه‌های پروتئین در دسترس است. این مرغ‌ها شاید جثه کوچک‌تری داشته باشند ولی گوشت‌شان بسیار لطیف‌تر و خوشمزه‌تر از مرغ‌های دیگر است.
 
برای آنکه غذای خوبی با مرغ پخت کنید حتما لازم است مرغی که خریداری می‌کنید، گوشت خوشمزه و سالمی داشته باشد. بعضی از مرغ‌ها گوشت و طعم خوبی ندارند و شما هرقدر هم تلاش کنید که با آنها غذای خوشمزه بپزید، امکان ندارد.

همه‌مان درگیر کالری هستیم

به میزان کالری در غذا خیلی اهمیت می‌دهم. من فکر می‌کنم همه‌مان درگیر این مساله هستیم و میزان کالری غذاها برای‌مان خیلی مهم است. با اینکه غذاهای ایرانی حسابی چرب و روغنی هستند اما من سعی می‌کنم از روغن خیلی کم استفاده کنم. موقع پخت غذا هم مرتب میزان کالری همه مواد غذایی داخل غذا را چک می‌کنم. گوشت‌های سفید کم کالری هستند و از این جهت برای افرادی که مثل من مرتب در حال چک کردن کالری غذای‌شان هستند، خوب است. البته سینه مرغ خیلی کم‌کالری‌تر است ولی من ران مرغ را بیشتر دوست دارم.

غذاهای چینی خوشمزه‌اند

به تغذیه سالم اهمیت می‌دهم. مثلا ماهی یک بار قورمه سبزی می‌پزم آن هم چون بچه‌ها هلاک این غذاهستند (می خندد) اما بیشتر سعی می‌کنم غذاهای سالم‌تری بپزم. مثلا غذاهای چینی نسبتا غذاهای سالمی هستند. من چاینیز زیاد می‌پزم. در این نوع غذا سبزیجات نیم پخت می‌شوند و خواص غذایی‌شان را از دست نمی‌دهند. در این غذا همه جور سبزیجات مانند هویج، جوانه گندم، پیازچه، کدو، فلفل دلمه‌ای، بروکلی و. . . در کنار تکه‌های مرغ پخته می‌شود. این غذا با روغن زیتون طبخ می‌شود و کم کالری است. در پخت این غذا تابه هم مهم است و حتما باید مخصوص باشد تا سبزیجات آب نیندازند.

فوت و فن های آشپزی با لاله صبوری

ویروس تنبلی نمی‌گذارد ورزش کنم!

من سال‌ها به‌شدت اهل ورزش بودم. همه دوستان و همکارانم می‌دانستند موقع غیبتم حتما در سالن‌های ورزشی هستم. هر ورزش جدیدی به سالن‌های ورزشی اضافه می‌شد، من سریع در کلاس‌ها شرکت می‌کردم و آخرین کلاس ورزشی‌ام «میها بادی تیک» بود که ورزشی کاملا حرفه‌ای و سنگین است. این ورزش هم نوعی از بدن‌سازی است که با مربی خصوصی مدتی آن را دنبال کردم اما چند ماهی است ویروس تنبلی به من حمله کرده و حسابی از ورزش دور شده‌ام (می‌خندد).

از ‌مهمانان ماه رمضان با ته‌چین مرغ پذیرایی می‌کنم

 فکر می‌کنم در افطار باید از غذاهای سبک استفاده کرد. غذاها و مواد غذایی مانند سوپ، نان، پنیر، سبزی، خرما، فرنی و. . . اما برای مرحله بعد که غذا در آن میل می‌شود، غذاهایی که بامرغ پخته می‌شوند، مناسب است. در کل گوشت سفید چندان سنگین نیست و مرغ هم به خاطر تنوع غذایی فراوانی که دارد، می‌تواند گزینه مناسبی برای افطار و سحر و همچنین پذیرایی در ‌مهمانی‌ها باشد. مثلا ته‌چین مرغ بسیار لذیذ و غذایی کاملا رسمی برای ‌مهمانی‌ها و افطار محسوب می‌شود.
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه