نان‌های سنتی همیشه یک طعم و مزه خاصی دارند. وقتی بوی نان می‌پیچد انگار یک دنیا خاطره تداعی می‌شود. خاطره خانه‌های قدیمی و مادربزرگ و پدربزرگ‌ها و خاطره سفره‌های پر از رنگ و صفا.

برترین مجله اینترنتی ایران
مجله آشپزی مثبت - فرشته عبدالله زاده: نان‌های سنتی همیشه یک طعم و مزه خاصی دارند. وقتی بوی نان می‌پیچد انگار یک دنیا خاطره تداعی می‌شود. خاطره خانه‌های قدیمی و مادربزرگ و پدربزرگ‌ها و خاطره سفره‌های پر از رنگ و صفا. اگر دلتان می‌خواهد در خانه‌تان عطر نان و برکت بپیچد حتماً این کماج قلیف را درست کنید.قليف نام قابلمه مسي است كه قديم ها اين نان را در آن مي گذاشتند و داخل آتش تنور مي پختند.

کُماج قِلیف

 مواد لازم برای 4 تا 6   نفر

  • 500 گرم آرد
  • 1 ق چ مایه‌خمیر
  • 1 ق چ کنجد، سیاه‌دانه، زردچوبه و شکر از هر کدام
  • 3 ق چ روغن
  • به میزان لازم آب

طرز تهیه:

1.  مایه‌خمیر را با کمی آب ولرم و شکرمخلوط کنید. 5 دقیقه صبرکنید تا عمل بیاید.

2.   آرد را در کاسه‌ای بریزید. مایه‌خمیر آماده و آب راکم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست بیاید.

3.   حالا 2 ساعت صبرکنید تا خمیر ور بیاید.

4.  بعدازاینکه خمیر خوب ور آمد، داخل قابلمه روغن، کنجد، سیاه‌دانه و زردچوبه بریزید و خمیر را با آن مخلوط کنید.

5.  خمیر را به شکلی که دوست دارید در بیاورد و در فر 180 درجه به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه